3.2.11. Garcea chestionatorul si grafica

January 21, 20170 comentarii



Cu Garcea la luat permisul auto



3.2.11. Garcea chestionatorul si grafica


Uneori se vede ca graficianul cu care lucreaza nu poate mai mult. Am vazut in mai multe cazuri pana acum cum grafica pur si simplu e sub orice critica, precum in intrebarea de mai jos



si despre care am discutat aici. Insa de cele mai multe ori acesta este discret incurajat de Garcea chestionatorul sa exagereze neclaritatea imaginilor in spiritul coruptiei deja amintit de mai multe ori pe parcusul acestui text. Intrebarea de mai jos se inscrie in aceeasi linie:





O astfel de intrebare e foarte simpla in conditiile in care se dau suficiente informatii despre intersectie. Insa imaginea intersectiei este in asa fel taiata incat nu ne dam seama daca este nedirijata sau dirijata. Dupa mai multe minute de analiza a ei am putut vedea in partea stanga sus un semafor. Nu stim daca el functioneaza sau nu pentru ca unghiul este in asa fel prins incat nu i se vede culoarea. Fiind facuta de un amator in materie de grafica, nu ne dam seama daca chiar exista un drum spre stanga.



Pur si simplu aici cel ce a facut acest chestionar are nesimtirea de a ne pune banda la ochi si de a ne cere sa conducem fara sa vedem ce avem in fata. O astfel de intrebare nu o poti decat invata pe de rost precum trebuia el sa-si ia examenele daca nu ar fi dat spaga sa ajunga in functia in care e acum.



Am pus C pentru ca spatiul din dreapta tramvaiului este atat de mic incat se si vede cum oglinda si cornul din stanga practic intra in interiorul acestuia. Se stie ca tramvaiul poate fi depasit prin partea dreapta daca exista suficient spatiu. In cazul de fata se vede clar ca nu exista.

Grafica a atins inalte posibilitati de detaliu pe care Garcea chestionatorul nu le foloseste. El a preferat sa foloseasca in schimb imagini neclare sau desenate cu instrumente de pe timpul bunicilor. Asa ceva este o alta hiba ale acestor chestionare. Avand specializarea in domeniul artelor vizuale pot spune ca exista o multime de absolventi care cunosc programele de grafica cu care se pot face aceste imagini. Ei pot fi cooptati pe langa multe institutii si sa contribuie la o comunicare mai buna cu cetateanul, in afara de relatia de vasalitate pe care o impun astazi in Romania.




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved