Eu cu Malin Bot

February 2, 20180 comentarii


M-am intalnit astazi la arhivele judecatoriei sect 1 cu un erou: Malin Bot. Avea o problema cu contestarea unei amenzi date de jandarmerie pentru treaba de jurnalist adevarat pe care o face. Ca asa e in Romania ; impostorii sunt laudati iar eroii sint marginalizati si persecutati. Pastrand proportiile, si eu eram acolo cu o problema similara ca a lui.




Malin Bot e cel mai mare erou al ultimilor 10 ani pentru riscurile pe care si le ia spunand adevarul despre gangsterii, fie ei si din esalonul 2, care au pus pe butuci aceasta tara. Omul a lucrat in presa de mainstream si chiar s-a aflat in cealalta parte a baricadei cu mine in ceea ce priveste activismul anilor 2012-2014. Din aceasta cauza multi (toti pe care ii stiu) dintre cei vocali din acea perioada inca il injura. Insa, fara sa-i iubesc mai putin pe ceialti, pentru mine Malin e un erou pentru curajul de a-si mentine principiile, chiar daca nu coincid in totalitate cu ale mele.

 

El se afla printre putinii jurnalisti care nu s-a lasat cumparat de presa corupta. Fara instrumente sofisticate, cu un simplu selfie-stick si un telefon, Malin pune intrebari incomode marilor inculpati care vor intr-un fel reabilitarea in viata publica, mizand pe memoria scurta a cetatenilor acestui popor. Vorbele sale sint dure, dar normale cu activitatea interlopilor de lux pe care intervieveaza.




Dar nu toti sint gangsteri la 4 ace. Unii sunt grobieni, si aici Malin isi suma riscuri incredibile. Unul ca Gabriel Oprea e oricand in stare sa recurga la gesturi specifice "democratiei rusesti ". Din aceasta cauza Malin e un erou asemenea eroilor anticomumisti anilor 50 din Apuseni sau celor din 1989.



Nu subscriu la toate optiunile sale politice, dar un astfel de om face parte din elita verticala a acestei natii. Malin Bot e modelul de speranta pentru o Romanie demna. Ma indoiesc ca asa ceva va fi posibil in viitorul apropiat, dar el imi mentine aceasta speranta. Ideal ar fi sa facem fiecare macar 20 % din ce face el in domeniul in care activeaza. Daca nu puteti, atunci distrbuiti materialele sale pentru a contribui cat de cat la popularitatea sa si a impiedica pe acesti grobieni sa puna in aplicare ceva urat impotriva sa.



Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved